Jornades tècniques

Durant la setmana de jornades tècniques, el departament d’electrònica organitza diferents activitats en col·laboració amb diferents empreses del sector.

Aquest any les empreses convidades són:

Unex: Especialistes en canalitzacions per a ICT

La conferència d’UNEX versarà sobre les noves normatives d’ICT i de les solucions que ells aporten amb els seus productes. A tots els alumnes assistents se’ls dóna copia del reglament d’instal·lacions, així com accés a l’aplicació del fabricant per al càlcul i configuració de les instal·lacions.

Jung: Empresa d’instal·lacions domòtiques

En aquest cas, Jung presenta des de la perspectiva dels seus productes tota la capacitat de les instal·lacions domòtiques en habitatges. Des de les solucions més econòmiques fins a les que integren KNX amb altes prestacions.

El tema de la domòtica és un dels camps de futur en el món de les telecomunicacions, doncs a part de proporcionar solucions que proporcionen serveis de gestió i control de l’habitatge, també representen la solució a problemes d’estalvi energètic i impacte ambiental.

Aquest any, i com a complement d’aquestes jornades, tots els alumnes dels dos cicles : Instal·lacions de telecomunicació (GM) i Sistemes de telecomunicació i informàtica (GS) faran una sortida al Barcelona Supercomputing Center .

Es tracta d’un centre , situat en el campus de la UPC, que allotja un dels grans supercomputadors del mon.

La visita a les seves instal·lacions ens proporcionara una nova visió de les comunicacions entre dispositius, doncs aquest ordinador té de connectar entre si 6.112 processadors amb 95,5 TB de memòria principal (RAM) i 2 PB d’emmagatzematge.